Регистриране на фирма – че то е лесно

Мнозина от нас се питат как да си направят фирма, къде да отидат, какво ще заплатят… Аз минах по този път, като искам да споделя преживяното и опита си. Регистрирах агенцията си за преводи и легализация за около седмица, без някакви трудности и спънки. Затова искам да споделя това в тази публикация.

Дойде време да регистрирам своята агенция за преводи и легализация Nu Colours. Малко преди това направих и регистрация в Гугъл Бизнес (към профила ми там съм поставил връзката), но за процедурите там ще пиша отделно.

Както писах, имах регистрация в бюрото по труда, и докато съм там, нямах право да си направя фирма. Изчаках да премине това щастие и пристъпих към процедурата. Реших да се възползвам от услугите на ресурса Advokatami.bg – те ми предложиха гъвкав начин за регистрация, при възникналите 2-3 неточности, веднага се свързаха с мен, за да ги изчистим, дори погрешно им преведох повече пари и те се обадиха, за да уточним начина на връщатето им. Реално, получих регистрацията в агенцията по вписванията за един работен ден. През цялото време ме снабдяваха с ценна информация, какво да правя, как да комуникирам с банката, какво се изисква и т.н. Доволен съм.

Регистрация на фирма за преводи и легализация
Регистрация на агенция за преводи и легализация; photo credit: Scott Graham

Банка… Наложи се да направя първо набирателна сметка, а след регистрацията разплащтателна фирмена сметка. За съжаление, банките ще ви вземат парите, защото ви държат парите. И ако го кажете това на банковия служител, ще ви гледа тъпо. Но, техните услуги за живота на фирмата ви са нужни, затова намерете тази, с най- приемливи условия. Лично аз избрах план за микробизнес с дебитна карта, така че, да мога да тегля и да внасям средства във фирмената сметка, без да го правя на гише, където има солена такса. Ще видим, ако има нещо интересно, ще пиша отделно за банкирането.

Печат. Къде е една агенция за преводи без фирмен печат? Направих си дизайна на печата, благо имам уменията, видях на бул. Дондуков, срещу „Топлофикация“, един копирен център – направиха ми печата за един ден. Там си направих и визитките. Много точни хора.

Счетоводител. Принципно, и вие може да си вършите счетоводната дейност. Но по-доброто решение е да работите и правите бизнес, а изтънчените въпроси на счетоводството да ги върши квалифициран счетоводител. До седем дни след първата фактура в НАП трябва да бъде подадена декларация, че сте самоосигуряващо се лице. Това можете да го направите вие или вашия избран счетоводител. Намерете си счетоводител, който да ви държи в течение, какво се случва с плащанията по фирмените ви задължения.

Офис. Предвид обстановката, реших да работя от домашен офис. Но когато тръгна да търся такъв, да използвам такъв, ще ви държа в течение. Мисля, че това ще е интересно за читателите на блога.

Поздрави,
Гияс Гулиев
Nu Colours Agency

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Създаване на безплатен сайт или блог с WordPress.com.

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: