“Картини от една изложба” ще представи албума “Sense of Feather” на Maharishi в събота

Maharishi - Sense of Feather
Maharishi – Sense of Feather

МЕЖДУНАРОДНИЯТ ФОРУМ-ФЕСТИВАЛ „ВСЕЛЕНАТА НА КОМПЮТЪРНАТА МУЗИКА“ води началото си от 1989 г., когато започва с национални измерения, за да придобие през 2000 г. формата на днешните си издания.

Тази година това събитие се провежда в периода 2-6 декември като предаването „Картини от една изложба“ става част от неговата програма с прякото си издание в последния ден на фестивала. Тогава именно ще представим албума “SENSE OF FEATHER“ или „ЛЕКО КАТО ПЕРЦЕ“ от младия български музикант БОРИСЛАВ ЛАЗАРОВ – MAHARISHI.

БОРИСЛАВ започва да се занимава със създаването на електронна музика заедно със своя приятел и съученик ВЕЛИМИР АНДРЕЕВ и през 2001 г. те сформират проекта „Asoma”, ориентиран към по-клубния звук и с предимно танцувален характер. По-късно привлича към проекта „Asoma” и АЛЕКСАНДЪР ДРАГОМИРОВ.

Под псевдонима „MAHARISHI” БОРИСЛАВ създава свои самостоятелни творби с експериментално chill out звучене с намерението да провокира слушателя към по-дълбоки вътрешни състояния и преживявания.

Ето как БОРИСЛАВ ЛАЗАРОВ ни въвежда в албума „ЛЕКО КАТО ПЕРЦЕ“„В основата на заглавието на албума е идеята за лекота, безвремие, свобода. Това от своя страна съвсем не означава лекомислие и липса на посока. Напротив, посоката е навътре. Натрупаните у мен емоции, чувства и опитности провокираха изказа им чрез музика. Всяка една от включените композиции е резултат на моментно преживяване и монолог със себе си, но в смисъла и предназначението си е комуникация с  хората – познати и непознати.“

Албума “SENSE OF FEATHER“ или „ЛЕКО КАТО ПЕРЦЕ“  ще чуем на 6 декември, събота, в предаването “Картини от една изложба” на  програма “Хоризонт” на БНР, след новините от 21:00 ч.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Създаване на безплатен сайт или блог с WordPress.com.

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: