Такси с кучешки впрягове в Норвегия

Хотел в Норвегия предлага трансфер на гостите си с кучешки впряговеНорвежки хотел предлага на гостите си трансфер с кучешки впрягове.

За да привлече повече туристи, един норвежки хотел предлага необичаен вид услуга: като алтернатива на такси услугите, на гостите на хотела се предлага превос с кучешки впрягове. За това съобщава сайтът The Local.

За 45 минути рунтавите „таксиджии“ ще доставят гостите от едно от най-северните норвежки летища на град Киркенес до  Kirkenes Snow Hotel, давайки им възможност да се любуват на пейзажите в околността и дори да срещнат северни елени.

Пробното пътуване се състоу сутринта на 29 янеари, пръв изпробва идеята нейният автор Рони Острем, директор на „Снежния хотел“. „По пътя си срещнахме стотина елена, слънцето огряваше лицата ни, това бе фантастично пътуване“ — споделя той впечатленията си. Рони се надява, че вече след две седмици такъв трансфер ще е достъпен за всеки, пристигащ на летището. Обаче, екстравагантното пътешествие няма да е евтино, по предварителни сметки то ще струва 2300 норвежки крони, то ест около 275 евро.

Подобна услуга в Норвегия е нещо ново. За да я реализират, нейните създатели трябваше да съгласуват действията си с общинските власти, силите на реда и ведомството за надзор над елените.

Вокруг Света

Превод от руски език: Гияс Гулиев

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: